Névnapköszöntő

2018. szeptember 21., péntek. Ma Máté és Mirella napja van.
Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik ma ünneplik névnapjukat. Holnap Móric napja lesz!
 

             Elgondolkoztam azon, milyen is az igazi böjt. Lehet, ezzel nem írok újat, de ha egy valakit sikerül útra indítani, nem volt hiába, hogy le is írtam. Ilyenkor többnyire az ételek korlátozását tekintjük böjtnek. Amikor bizonytalan vagyok egy kérdésben, a Bibliából kapom meg a választ. Ézsaiás próféta könyvében az 58. rész 6-7 versében. Máté 6,16-18-ban, és még számos helyen.Azok a rossz dolgok, amelyektől nem tudunk szabadulni bilincsben, és megkötözve tartanak. Szorít, fáj! Még is, oly nehezen szánjuk rá magunkat, hogy megbocsássunk annak, aki megbántott. Most itt az ideje, hogy a harag köteleit széttépjük! Annak is, hogy a káros szenvedélyek fogságából megszabaduljunk. Törjük össze minden rossznak a bilincsét! Törjük meg a kenyeret az éhezőnek, adjunk ruhát, akinek szüksége van rá. Látogassuk meg a betegeket, a magára maradt elárvult embereket, akiknek drága kincs a jó szó, mert ritka vendég ez náluk. Vigyük a szeretetet, mely beragyogja a szobát Jézus által, és Ő küldi szeretetét velünk a didergő hajléktalanhoz, akinek a betevő falatját adjuk oda. Ne mondjuk, hogy nem tudom, nem akarom, fáradt vagyok, most nincs időm! Kérjük el imádságban hittel az erőt, és akarást.

Kérjünk mi is bűnbocsánatot. Miért írtam, hogy mi is? Mert Jézus a kereszten már előbb kérte értünk a Mennyei Atyától. Kérlek Uram, tégy minket kitartóvá ebben a negyven napos böjti zarándoklaton. Amit alázattal, bűnbánattal, a Te dicsőségedre teszünk. Ámen!

 /www.vilagvilagossaga.hu/

 

 

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 240
Ezen a héten 1937
Ebben a hónapban 5700
Összes nap 17688

Oldalainkat 32 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro