Névnapköszöntő

2018. szeptember 21., péntek. Ma Máté és Mirella napja van.
Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik ma ünneplik névnapjukat. Holnap Móric napja lesz!
 

"Hiszen talán azért szakadt el tőled egy időre, hogy örökre visszanyerd, most már nem úgy, mint rabszolgát, hanem rabszolgánál jóval többet: aki nekem is, de sokkal inkább neked, testi értelemben is -és az Úrban is- szeretett testvéred." (Filemon 15-16 versei)

            Szeretett Testvéreim!

A mai napon Onézimosz megtérése nyomán kialakult új életre figyelhetünk. Károkat okozó szökött rabszolgaként került Pál apostol közelébe. Ezzel a közeledéssel távolodott terhelt múltjától és közeledett Istenhez. Pál szavaival mutatta be Krisztust, Aki rövidesen az igehirdetésből éltető valóságként jelent meg. Így lehetett kárhozatosnak ítélni minden eddigit, és újjászületni tisztán egy tisztítani való világban. A mélyből ilyen magasra emelhet a Szabadító, a ragadozó rabló világából így ragad ki a Megváltó. Nagyon sokat kell a 21. század hívőinek imádkozniuk az ilyen változásokért. Bűnbánattal kell szembenéznünk azzal, hogy sok mélyen maradt ösztöni indulattal nekünk támadónak mi és keresztyén testvéreink mulasztottuk el megmutatni a keskeny, de menny felé vezető utat. Nagyok a tartozásaink, de még nagyobbak lesznek, ha az egyre gyarapodó istentagadó világot hanyagoljuk megszólítani és a keresztutakról az úrasztalához hívni.

            Tegnap még csak az onézimuszokért kellett volna a vad rabszolgák kártevéseit megfiztnünk. Ma már csapatok tolongnak a határokon, és félő, hogy holnapután seregek. A keresztyénség mulasztása, keresztyént gyűlölők tömegében számszerűsödik. Ezt a mulasztást kell kezelnünk kétségbeeső kapkodás helyett józan lépésekkel és főleg imádsággal. Nem lehet más az alap, mint az amit Urunk felmutatott. Minden ember az Ő teremtménye. Minden ember esélyt kap polgárjogot elnyerni Istenországába, amely hitünk szerint már itt van közöttünk. Az esélyt rengetegen elveszítik, de ez ne legyen a mi vétkes mulasztásunk, és ne legyen megbocsájthatatlan bűnünk. Tudjunk megtérő rabszolgák testvérei lenni, és tudjunk Krisztust megtagadók szigorú elutasítói. Nem lehetünk langyos közömbösek ebben a helyzetben, mert kiköp bennünket az igazság Ura!

            A Krisztusban megtérők örökké való ajándékok számunkra. Bár többen lennének, bár ilyenek özönlenék el elhagyott falvainkat, üresen maradt iskolapadjainkat. Pál ebben a megállapításban tudtára adja a rabszolgatartó keresztyén Filemonnak, hogy Onézimuszra most már mindenkor számíthat. Az ő örökkévalósága itt a földön bármikori elérhetőséget jelent, állandóságot és szilárd hűséget. Ugyanakkor benne a menny felé vágyakozót és majdan odaérkezőt is megláthatja. Filemon immár mint a a mennyei Jeruzsálem eljövendő lakója, bizton tekintheti mennyei szomszédjának a rabszolgaság után Isten szolgálatát felvállaló Onézimoszt.

Csak ilyen lelkülettel élő emeberek között érvényesíti Isten jobbjának dicső erejét! Ámen

 

 

/Csűry István püspök/

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 266
Ezen a héten 1963
Ebben a hónapban 5726
Összes nap 17714

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro