Névnapköszöntő

2018. július 17., kedd. Ma Endre és Elek napja van.
Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik ma ünneplik névnapjukat. Holnap Frigyes napja lesz!
 

      

 

 Ezt a tündöklően szép, de megrendítő zsoltárt Luther mindennap elolvasta. Nem csodálkozom. Adventben várja lelkem az Urat, mint az őrök a reggelt!

     Az Isten olyan kegyelmes volt, hogy adott egyszer egy mintaembert, egy proto homo-t, hogy ránézhessünk, hogy példát vehessünk róla. Ő mondta: "Jer, kövess engem!”

    Várja lelkem az Urat, várja. Advent első vasárnapja van.

     Christkind - gyermek-Krisztus! Bambino - csecsemő! A Jézuska ajándékot hoz: nyakkendőt, kis, mozgó tankot…. Gyermeket csináltunk az Úrból, összegyömöszöltük, visszatettük a bölcsőjébe, de Ő kinövi a bölcsőt, és ránő a keresztre, amire majd ráfekszik érettünk, helyettünk és miattunk. 
      Őt várjuk? Legyen olyan Karácsonyunk Advent után, aminek nem hiányzik a közepe! Az az életünk baja, hogy lassan mindennek hiányzik a közepe: hitünknek, magyarságunknak, becsületünknek. Ha egy kocsikeréknek kihull a tengelye, felborul. Ezért van ennyi kiborult ember, mert már nem tudunk leborulni. Ne hiányozzék az ünnep közepe! 
     Egyszer panaszt tett egymásra egy mérges és egy nagyon hívő teológus Ravasz László püspöknél, aki miután meghallgatta őket, azt mondta a hívőnek: "Kérj bocsánatot!" Miért én, kérdezte az, mire a válasz: "Mert te vagy közelebb Jézushoz."

      Adjunk valamit tovább abból a bocsánatból, amiért mi is így könyörgünk: "Bocsásd meg a mi vétkeinket, amiképpen mi is megbocsátunk..." Az Úr napján, ünnepkor szabad megbocsátani. Nem nagy szavakkal, hanem egy csókkal, egy kedvesen becsomagolt, jelképes kis ajándékkal.

      Ő nekünk adta a Fiát. Ne játék legyen a Jézuska, hanem az Úr! Merjünk emberek lenni. Ha valakit jó embernek, szép embernek, okos embernek, művelt embernek mondunk, az kevesebb, mintha azt mondanánk: ez ember. Várja szívem az Urat…, megvilágosodjon.                            

/Gyökössy Endre/

 

 

Bejelentkezés

Látogató számláló

Mai látogatók 278
Ezen a héten 880
Ebben a hónapban 4718
Összes nap 12344

Oldalainkat 37 vendég és 0 tag böngészi

 
 
 
 

www.nagyvaradolaszi.ro / Minden jog fentartva!
Ha eszrevetele van a honlappal kapcsolatban vagy szeretne on is egy hasonlo weboldalt irjon a webmesternek: webmester@nagyvaradolaszi.ro